GINOP-2.1.1-15-2015-00121

Komplex e-napló alapú minőségbiztosítási rendszerrel támogatott nagyipari méretű gluténmentes sütőipari alapanyagok előállításának kutatás fejlesztése.

Komplex e-napló alapú minőségbiztosítási rendszerrel támogatott nagyipari méretű gluténmentes sütőipari alapanyagok előállításának kutatás – fejlesztése

Napjainkban az élelmezés területén egyre inkább előtérbe kerülő téma a lisztérzékenység, mely akár élethosszig tartó szigorú gluténmentes diétát eredményezhet. A gluténmentes termékek iránti kereslet nő, a piacon fellelhető termékeket azonban jellemzően manufakturális szinten állítják elő, ami nagyon magas árszintet és sok esetben nem megfelelő elfogadható minőséget eredményez.

Ehhez kapcsolódva a Széchenyi 2020 program keretében jelen K+F projekt során megvalósítandó kutatás-fejlesztési tevékenység eredményeként a konzorciumi tagok megvizsgálják, hogy mely gluténmentes növények termeszthetőek ipari mértékben. A kutatási eredményeket felhasználva egy ipari méretű, gluténmentes sütőipari alapkeverékeket előállító üzem kifejlesztése valósul meg.

A projekt keretében finom és versenyképes gluténmentes pékáru előállítására alkalmas lisztkeverékek kerülnek kifejlesztése, a gluténmentesség igazolásához és dokumentálásához szükséges nyomon követhetőségi rendszer kialakításával, a gyártáshoz szükséges malomipari technológiák kifejlesztésével.
A megvalósítás során főpályázó a GOF-HUNGARY Kft, mely 2004-ben termelői értékesítő szervezetként 44 tulajdonos-taggal jött létre azzal a céllal, hogy a közös fellépés eredményeként keletkező profitból olyan beruházásokat tudjanak megvalósítani, amelyekkel a termékek magasabb feldolgozottsági fokkal, nagyobb hozzáadott értékkel jelenhetnek meg a piacon. A beruházás során konzorciumi partnerként a „KOR-AN 98” Kft. vesz részt, mely 1997-ben jött létre, fő tevékenységét illetően gabonafélék (kivéve: rizs), hüvelyes növények, olajos magok termesztése.

Komplex e-napló alapú minőségbiztosítási rendszerrel támogatott nagyipari méretű gluténmentes sütőipari alapanyagok előállításának kutatás – fejlesztése

Napjainkban az élelmezés területén egyre inkább előtérbe kerülő téma a lisztérzékenység, mely akár élethosszig tartó szigorú gluténmentes diétát eredményezhet. A gluténmentes termékek iránti kereslet nő, a piacon fellelhető termékeket azonban jellemzően manufakturális szinten állítják elő, ami nagyon magas árszintet és sok esetben nem megfelelő elfogadható minőséget eredményez.

Ehhez kapcsolódva a Széchenyi 2020 program keretében jelen K+F projekt során megvalósítandó kutatás-fejlesztési tevékenység eredményeként a konzorciumi tagok megvizsgálják, hogy mely gluténmentes növények termeszthetőek ipari mértékben. A kutatási eredményeket felhasználva egy ipari méretű, gluténmentes sütőipari alapkeverékeket előállító üzem kifejlesztése valósul meg.

A projekt keretében finom és versenyképes gluténmentes pékáru előállítására alkalmas lisztkeverékek kerülnek kifejlesztése, a gluténmentesség igazolásához és dokumentálásához szükséges nyomon követhetőségi rendszer kialakításával, a gyártáshoz szükséges malomipari technológiák kifejlesztésével.
A megvalósítás során főpályázó a GOF-HUNGARY Kft, mely 2004-ben termelői értékesítő szervezetként 44 tulajdonos-taggal jött létre azzal a céllal, hogy a közös fellépés eredményeként keletkező profitból olyan beruházásokat tudjanak megvalósítani, amelyekkel a termékek magasabb feldolgozottsági fokkal, nagyobb hozzáadott értékkel jelenhetnek meg a piacon. A beruházás során konzorciumi partnerként a „KOR-AN 98” Kft. vesz részt, mely 1997-ben jött létre, fő tevékenységét illetően gabonafélék (kivéve: rizs), hüvelyes növények, olajos magok termesztése.

Innovation
Success

The website was created within of the GINOP-1.3.2-15-2016-00012 project.

Pharmapolis Innovative Food Cluster

© 2021. All rights reserved.

Created by: ITECHLINE Kft.