Farmer Expó 2020

2021.02.22.

2020. augusztus 18-21. között rendezték Debrecenben a XXIX. Farmer Expót. A Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karral közös szervezésben, de saját standon állított ki a rendezvényen. A kiállításon való részvétellel elsődleges célunk a Klaszter, illetve a szolgáltatásainak bemutatása volt, valamint a klasztertagjaink sokszínű és innovatív termékeinek prezentálása mind a szakma, mind a látogatók részére minél szélesebb körben. A 4 napos rendezvényen volt alkalmunk a klasztertagok közül több partnerrel személyesen találkozni, valamint lehetőség nyílt több élelmiszeripari, és élelmiszeripart kiszolgáló/támogató vállalkozással érdemi egyeztetéseket folytatnunk, s előzetes megállapodásokat kötni új klaszter szolgáltatások bevezetéséről.

A kiállítási pavilonban egy 16 nm2 alapterületű stand állt rendelkezésünkre, ahol az innovatív és egészséges termékek 5 darab üvegvitrinben kerültek bemutatásra. Igyekeztünk tematikusan párosítani a különböző gyártók produktumait. Hálásan köszönjük azon Klasztertagjaink közreműködését, akik ezeket az innovatív és kiváló minőségű, akár díjnyertes termékeiket biztosították számunkra. Sajnos kóstoltatásra a COVID vírushelyzetre tekintettel nem volt lehetőségünk, de a jövő évi jubileumi kiállításon reményeink szerint ez sem marad el.

A kiállított termékek listája az alábbi volt:
– Vitalio termékek: A Science and More Kft. által forgalmazott termékek, amelyek liofilizált gyümölcsöket tartalmazó egészséges snackek, melyek 4 féle íz kombinációkban jelentek meg (Summer Fusion, Broccolio, Exotic Energy, Tropical Pleasure).
http://vitalio.hu/

– Avena GoFit termékek: a GOF Hungary Kft. létrehozta Magyarország első gluténmentes zabfeldolgozó üzemét, ahonnan származnak a kiállított produktumok (zabpehelyliszt, zabpehely és prémium zabpehely).
https://www.avenagofit.com/

– Obstermann’s termékek: Gumicukraik azért kivételesek, mert NEM tartalmaznak mesterséges színezéket,  mesterséges aromákat, ízfokozókat, ráadásul tartósítószer mentesek! Minden prémium Obstermann’s gumicukor 100% almalé sűrítményből készül.
https://termeszetesgumicukor.hu/

– DÉR JUICE termékek: 8 féle prémium és 4 féle BiB csomagolású gyümölcslevet mutattunk be, melyet a Derecskei Gyümölcsös biztosított számunkra. Az évek óta a felelős gazdálkodást és a fenntarthatóságot tartja szem előtt ez a családi gazdaság, amely töretlenül fejlődik.
https://derjuice.hu/hu

AVE ásványvíz termékek: Az AVE ásványvíz Kft. számtalan különböző kiszerelésű és típusú vizet gyárt, amelyekből szinte mindet be is tudtuk mutatni. A hétköznapi szénsavas és szénsavmentes ásványvíztől az ízesített verziókig. Az AVE márkanév alatt sportitalt is forgalmaznak, míg az ízesített (bodza, málna, citrom; 0 kcal tartalmú) vizeiket a CÍVIS brand alatt gyártják.
https://aveasvanyviz.hu/

– Polcz termékcsalád: az Adalékmentesen Kft. 2019-ben lépett be a Klaszerünkbe és nagyon örülünk, hogy ilyen modern és egészséges termékeket is be tudtunk mutatni a nagyközönség számára. A legfontosabb tulajdonságuk ezeknek a készételeknek, hogy tartósítószer-, tejtermék-, hozzáadott cukor-, és adalékanyag mentesek. Hűtés nélkül tárolhatóak és 2 perc alatt fogyasztásra készek. 12 féle Polcz terméket tudtunk bemutatni, melyek nagy sikert arattak a látogatók körében.
https://adalekmentesen.hu/

– Vitaness termékek: Ha az előbb említettem az egészséges készételeket, akkor nem mehetünk el szó nélkül a szuperfood reform köretek mellett sem. A PA-Comp Kft. termékei a Vitaness névre hallgató reform köretek, amiket 9 féle verzióban csodálhattak meg az érdeklődők. Ezek fő alapanyagai a bulgur, a köles, a kuszkusz, valamint a hajdina. Ezeket egészítik ki különböző verziókban akár vöröslencsével, quinoával vagy szárított zöldségekkel. 100% természetes, vegán köretek.
http://www.pa-comp.hu/hu/vitaness-szupermix-reform-koretek

-BIOPAC termékek: szintén a PA-Comp Kft. egyik brandjéről van szó, amelynek fő tulajdonsága, hogy 100% bio termékek. Gyönyörű, igényes csomagolás jellemzi ezeket a hétköznapi és kevésbé hétköznapi száraz árukat. 9 féle terméket mutattunk be ezekből, többek közt: Bio tarkabab, bio fehérbab, bio lencse, bio csicseriborsó stb.
http://www.pa-comp.hu/hu/bio-termekek

-TÖBBMINT MÉZ termékek: az Y-FOOD Kft. által kifejlesztett méhtermék családot is kiállítottuk. Több, mint 10 féle különböző méhterméket láthattak az érdeklődők. Ezeket különleges eljárással állítják elő, és igazoltan tartalmazzák az adott növényt. Az alábbi verziókban elérhetőek a termékek: zöld dió, kapor, borsmenta, tyúkhúr, homoktövis, kék alga, zöld alga, gyömbér stb.
http://tobbmintmez.hu/

– JOY by Honey termékek: ezek a mézek fantasztikus ízűek, ám más szemszögből, mint az előbb említettek. Ugyanis a Joy by Honey termékek többek közt az alábbi ízekben elérhetőek: mentás, narancsos, málnás és sós karamelles.
https://www.facebook.com/joybyhoney/?ref=page_internal

-Glulu’s termékek: Glulu’s Free From mentes termékek válogatott, minőségi alapanyagokból készülnek, tartósítószer hozzáadása nélkül. Édes aprósüti, sós snack, cukormentes keksz kínálatukból a lisztérzékenyek, cukorbetegek, a tejtermékekre érzékenyek mellett az IR és FODMAP diétát tartó, valamint vegán konyhát kedvelők is találnak biztonsággal fogyasztható termékeket. A kiállításon 3 féle terméküket mutattuk be az Áfonyás sütit, a Kókuszos kekszet és a Lenmagos krékert.
http://www.glulu.hu/

– CIVITA termékek: csakis GMO-mentes termelésből származó, gluténtől-, laktóztól-, adalékanyagoktól- és vegyszerektől mentes, farm-to-table élelmiszereket gyártanak. Termékeik már a legelső pillanattól kezdve a teljes értékű, egészséges táplálkozás szolgálatában állnak, a tányérra kerülve pedig ínycsiklandó, hiánytalan ízélményt nyújtanak. Kiállításra kerültek különböző fajtájú magas rosttartalmú és hagyományos tésztáik, kukoricalisztjeik és salátaolaj termékeik is.
http://civita.hu/

-Hajdú Gabona termékek: Örömmel vettük, hogy kiállíthattuk a Hajdú Gabona Zrt. új fejlesztésű termékeit, amelyek igazodnak a mai fogyasztói trendekhez. A hagyományos liszt termékeik mellett a fő hangsúlyt a kiállításon a Prémium liszt , a teljes kiőrlésű liszt , valamint a kukorica termékek kapták.

Összességében azt gondoljuk, az idei lehetőségekhez mérten egy jó és hasznos kiállítást zártunk. A következő hetekben reméljük minél több megkeresés érkezik a kiállított termékekkel kapcsolatban, akár közvetlenül a Klasztertagjainkhoz, akár hozzánk fordulva.

Innovation
Success

The website was created within of the GINOP-1.3.2-15-2016-00012 project.

Pharmapolis Innovative Food Cluster

© 2021. All rights reserved.

Created by: ITECHLINE Kft.